Selecteer een pagina

 

 

Ook al woon ik hier al heel lang en spreek ik de taal, toch merkte ik dat zwanger zijn in Nederland ineens heel anders gaat dan in Griekenland. Voor mijn partner was het ook heel fijn dat we nu echt heel concreet wisten wie precies wat doet en wat ik voor steun kon verwachten. Dat ik geen vaste gynaecoloog in het ziekenhuis had om mee te overleggen vond ik eerst spannend, maar nu ik het systeem beter snap ben ik blij met de verloskundige praktijk. 

                                                                                                                                                                                    -Alexia

 

Vooraf zag ik ontzettend tegen de geboorte op. Mijn neefje was met de nodige problemen geboren en ik was doodsbang dat ik ook een zware bevalling zou hebben. Man wilde me dolgraag steunen, maar wist ook niet zo goed hoe hij er echt voor me kon zijn. De praktische tips zoals hoe geef je tegendruk, maar ook de informatie over wat we allemaal konden verwachten was echt geweldig. Ahmed wist precies wat ik wilde en zodra hij al tegen de verpleegkundige zei dat ze even moest wachten met vragen stellen tot na mijn wee, wist ik dat hij er voor me was. Ik had vertrouwen in mijn lijf en in zijn steun omdat ik wist wat ik kon verwachten. Dank je!

                                                                                                                                                                                    – Ahmed en Sadia