Selecteer een pagina

In 2019 startte de website van Online-doula. Farola had al een aantal jaren een praktijk die goed loopt. Veel aanstaande ouders die bij haar komen zijn op zoek zijn naar onpartijdige kennis en informatie met de warmte en praktijkervaring van een doula. Daarnaast zag ze in haar privé-cursussen vaak ouders die een goede voorbereiding op de geboorte willen, maar het graag samen doen. Die dus niet perse een doula ook fysiek aanwezig willen bij de geboorte. Maar het wèl heel fijn vinden dat de kennis en informatie die geboden wordt van iemand komt die regelmatig aanwezig is bij geboortes en niet alleen haar eigen ervaring en boekenwijsheid als achtergrond heeft.

Met maar beperkte tijd beschikbaar om zelf face-to-face cursus te geven en wel veel aanvragen voor geboortecursussen, ontstond het idee om de cursus in online vorm aan te bieden.
Zodat je op je eigen tijd en tempo alle onderwerpen door kunt lopen en zeker van een uitgebreide voorlichting bent.

Farola heeft een eigen praktijk als doula sinds 2010, is regelmatig bij geboortes en geeft sinds 2011 al les aan doula’s. Zo heeft ze een schat aan kennis, ervaring en handvatten om met jullie te delen in deze online cursus.

In de cursus leer je over het natuurlijke proces van de geboorte, dus hoe de hormonen in het lichaam meewerken tijdens de bevalling. En hoe je dit kan ondersteunen met handvatten die je actief in kan zetten. Ook leer je alle situaties waarin je met wat simpele tools kan zorgen voor meer ontspanning en in welke situaties je dit het beste inzet. Je leert niet alleen over een natuurlijke bevalling thuis, maar juist ook over pijnbestrijdingsopties en medische handelingen. Zodat je nooit onaangenaam verrast wordt. Bijvoorbeeld wanneer blijkt dat door het kiezen van de meeste soorten van medicinale pijnbestrijding, je eigen verloskundige afscheid neemt en het ziekenhuis de zorg overneemt.
Na het volgen van de cursus weet je ongeveer wat je te wachten staat en welke keuzes je tijdens de geboorte voor kan komen te staan. Als je weet wat er komt en hier op voorbereid bent, heb je meer controle en achteraf minder het gevoel dat dingen je overkomen zijn. En dat horen we terug in de ervaringen van onze cursisten.
Die zeggen dat ze actief betrokken waren bij het beslissingsproces, omdat ze toen dingen anders liepen, ze al een beetje wisten wat er dan ging komen of wat er mogelijk was.

“Door de cursus was ik helemaal niet angstig toen de beslissing voor een keizersnede genomen was, ik wist waarom we dit gingen doen en stond helemaal achter de keuze. Dat ik ook al een idee had hoe de operatie in zijn werk ging en dat we konden vragen om een gentle sectio, maakte dat Nina gelijk bij me kon liggen. Ik kon veel meer genieten van het feit dat ze er eindelijk was, terwijl ik zeker weet dat ik me anders vooral alleen druk gemaakt zou hebben over hoe het dan zou gaan en of het wel echt nodig was enzo.”